skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

SVEČANO OTVOREN NOVI OBJEKAT DOMA ZDRAVLJA

Ministar zdravlja i socijalne zaštite, Dragan Bogdanić, svečano je otvorio novi objekat Doma zdravlja u Stanarima, koji će pružati usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za oko 5000 osiguranika. Tom prilikom, zahvalio se lokalnoj upravi na znatnim ulaganjima i što je prepoznala značaj zdravstva za opstanak i razvoj lokalne zajednice.

Načelnik opštine Stanari naglasio je da je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 250.000 KM za prilagođavanje nekadašnje zgrade Uprave RiTe Stanari potrebama ove zdravstvene ustanove. On je najavio dalju pomoć u radu zdrvstvene ustanove i podsjetio da će opština Stanari snositi troškove participacije za pružene zdrvstvene usluge građanima ove lokalne zajednice.

Direktor Doma zdravlja, Akeksandar Panić, zahvalio se načelniku opštine na pruženoj pomoći i naglasio da zdravstvena ustanova raspolaže svom opremom koja je neophodna za rad, a koja je propisana pravilnikom resornog ministarstva.

Za 5000 registrovanih pacijenata na području opštine Stanari, usluge će pružati tri tima porodične medicine, služba stomatologije i laboratorijske dijagnostike, a u najkraćem roku, biće osposobljena i služba hitne medicinske pomoći.

Pored rukovodstva Doma zdravlja i Opštinske uprave, otvaranju novog objekta Doma zdravlja Stanari prisustvoali su i  poslanik u NSRS, Goran Jerinić, direktor Bolnice „Sveti apostol Luka“, Milorad Živković, direktor Doma zdravlja Doboj, Radoslav Nikolić, te direktori javnih ustanova i preduzeća u Stanarima.

Back To Top