skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА НАРОДНА БИБЛИОТЕКА СТАНАРИ

Након вишемјесечних припремних активности, данас је у Станарима свечано отворена Јавна установа Народна библиотека. Пресијецањем врпце Библиотеку су отворили министар просвјете и културе, госпођа Наталија Тривић и начелник Општине, господин Радојица Ћелић.

Том приликом в.д. директора, госпођа Дијана Бајић-Билановић навела је да се кренуло у процес оснивања Народне библиотеке која би својим садржајима задовољила потребе наших грађана и организација у области културе, умјетности, филма и другим областима друштвеног живота на подручју наше општине. Нагласила је да се на овом пројекту активно радило краће од годину дана, иако је Одлука о оснивању Библиотеке усвојена 2019. године. Такође, навела је да Библиотека тренутно располаже са преко 15 000 јединица библиотечко-информационе грађе, те се захвалила свим донаторима који су помогли у остваривању овог циља.

„У име Општине Станари и у своје лично име желим да се захвалим свима који су на разне начине подржали оснивање ове установе. Прије свега желим да се захвалим нашој директорици Дијани која се у потпуности посветила и својим несебичним залагањем, трудом и радом остварила свој зацртани циљ чије вам резултате данас приказујемо. Такође, захваљујем се Министарству просвјете и културе, министрици Тривић која је пружила сву неопходну подршку оснивању Библиотеке у Станарима и тиме обогатила нашу локалну заједницу новим садржајима и овим путем желим да нагласим колико је подршка Министарства битна нашој општини. Искрено се надам да ће се отварањем ове установе подићи свијест свих становника наше локалне заједнице, а поготово младих, о вриједности књиге. Општина има свој циљ, а то је јачање културних садржаја и неопходних стручних дјелатности на подручју наше локалне заједнице. Сматрам да је до сада прикупљен значајан фонд библиотечке грађе који ће се и даље обогаћивати“, истакао је начелник Општине, господин Радојица Ћелић.

„Република Српска богатија је за још једну ризницу знања. Народна библиотека Станари данас је отворила врата за све грађане, љубитеље писане ријечи. Посебно радује што је ова Библиотека формирала Одјељење за дјецу, са богатим књижним фондом“, изјавила је министрица просвјете и културе, госпођа Наталија Тривић.

Општина Станари финансирала је опремање Библиотеке одговарајућим фондом библиотечко-информационе грађе, намјештајем, као и телекомуникационом и рачунарском опремом, неопходном за обављање дјелатности.

Back To Top