skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

У СТАНАРИМА ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА 2022

У присуству великог броја грађана синоћ је у парку ОШ „Десанка Максимовић“ Станари одржана Конференција беба која је окупила најмлађе становнике наше локалне заједнице.  

Конференција беба је одржана на иницијативу Министарства породице, омладине и спорта, а у сарадњи са ОШ „Десанка Максимовић“ Станари, ЈУ Центар за културу општине Станари и ЈУ Спортско-туристичка организација општине Станари.

У току Конференције изабрано је трочлано Предсједништво беба- Бјеличић Никодина-најмлађа беба, Ђукић Стефан-најстарија беба и Јовић Јована-беба са највише браће и сестара. Поред изабраног Предсједништва беба за наредних годину дана, организована су такмичења за дјецу и за њихове родитеље, а за све њих, уз помоћ пријатеља конференције припремљени су пригодни поклони, док су за добру забаву били задужени ученици ОШ „Десанка Максимовић“, вртићка група „Матко“ и СКПД „Лазарица“ Станари.

Начелник Општине Станари је за сваку пријављену бебу, рођену у периоду од 01.01.2021. до 30.06.2022. године обезбиједио новчане поклоне у вриједности од по 100 КМ.

„Окупили смо се, могу слободно да кажем, на најљепшој манифестацији која се организује у току једне калeндарске године, манифестацији која је прожета дјечијим смјехом, игром и пјесмом. На приједлог Министарства породице, омладине и спорта, а на моје лично задовољство, нарочито што се одржава након вишегодишње паузе, и наша локална заједница узела је учешће у овој манифестацији. Циљ Конференције беба је промовисање породице и породичних вриједности, као и подизање свијести о значају рађања. Оно што је битно напоменути је да су се у току 2021. године на подручју наше локалне заједнице родиле укупно 42 бебе, док су у 2022. години, до краја јуна рођене 34 бебе те се надам да ћемо у овој години имати више рођених беба у односу на претходну“, истакао је начелник Општине, господин Радојица Ћелић.

Општина Станари помаже јачању пронаталитетних мјера у виду остваривања права на једнократну новчану помоћ у износу од 500 КМ за прворођено и другорођено, односно 1000 КМ за трећерођено и свако наредно дијете, као и новчану помоћ за незапослене породиље у износу од 400 КМ за 12, односно 18 мјесеци.

Овогодишњи пријатељи Конференције који су припремили пригодне поклоне за најмлађе су „Медико-Вет“ Станари, „Ђурић МББ“ д.о.о, „ДиН Рауковић“ Станари и сластичарна „Атина“ Станари.

Back To Top