skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

SVEČANO OTVORENA NARODNA BIBLIOTEKA STANARI

Nakon višemjesečnih pripremnih aktivnosti, danas je u Stanarima svečano otvorena Javna ustanova Narodna biblioteka. Presijecanjem vrpce Biblioteku su otvorili ministar prosvjete i kulture, gospođa Natalija Trivić i načelnik Opštine, gospodin Radojica Ćelić.

Tom prilikom v.d. direktora, gospođa Dijana Bajić-Bilanović navela je da se krenulo u proces osnivanja Narodne biblioteke koja bi svojim sadržajima zadovoljila potrebe naših građana i organizacija u oblasti kulture, umjetnosti, filma i drugim oblastima društvenog života na području naše opštine. Naglasila je da se na ovom projektu aktivno radilo kraće od godinu dana, iako je Odluka o osnivanju Biblioteke usvojena 2019. godine. Takođe, navela je da Biblioteka trenutno raspolaže sa preko 15 000 jedinica bibliotečko-informacione građe, te se zahvalila svim donatorima koji su pomogli u ostvarivanju ovog cilja.

„U ime Opštine Stanari i u svoje lično ime želim da se zahvalim svima koji su na razne načine podržali osnivanje ove ustanove. Prije svega želim da se zahvalim našoj direktorici Dijani koja se u potpunosti posvetila i svojim nesebičnim zalaganjem, trudom i radom ostvarila svoj zacrtani cilj čije vam rezultate danas prikazujemo. Takođe, zahvaljujem se Ministarstvu prosvjete i kulture, ministrici Trivić koja je pružila svu neophodnu podršku osnivanju Biblioteke u Stanarima i time obogatila našu lokalnu zajednicu novim sadržajima i ovim putem želim da naglasim koliko je podrška Ministarstva bitna našoj opštini. Iskreno se nadam da će se otvaranjem ove ustanove podići svijest svih stanovnika naše lokalne zajednice, a pogotovo mladih, o vrijednosti knjige. Opština ima svoj cilj, a to je jačanje kulturnih sadržaja i neophodnih stručnih djelatnosti na području naše lokalne zajednice. Smatram da je do sada prikupljen značajan fond bibliotečke građe koji će se i dalje obogaćivati“, istakao je načelnik Opštine, gospodin Radojica Ćelić.

„Republika Srpska bogatija je za još jednu riznicu znanja. Narodna biblioteka Stanari danas je otvorila vrata za sve građane, ljubitelje pisane riječi. Posebno raduje što je ova Biblioteka formirala Odjeljenje za djecu, sa bogatim knjižnim fondom“, izjavila je ministrica prosvjete i kulture, gospođa Natalija Trivić.

Opština Stanari finansirala je opremanje Biblioteke odgovarajućim fondom bibliotečko-informacione građe, namještajem, kao i telekomunikacionom i računarskom opremom, neophodnom za obavljanje djelatnosti.

Back To Top