skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

СВЕЧАНО ПУШТЕН НОВИ ВОДОВОДНИ СИСТЕМ У РАД

Данас је начелник Општине, Радојица Ћелић заједно са руковоством Општинске управе и окупљеним грађанима званично пустио у рад новоизграђени систем водоснабдијевања. Систем је прикључен на постојећу водоводну мрежу, због хитноће будући да компанија „ЕФТ – Рудник и Термоелектрана Станари“ у наредном периоду експлоатише рудна поља у којем се налази бунар који је претходно напајао водоводну мрежу.

Начелник је поздравио све присутне, захвалио се руководству Општине Станари на сарадњи и исцрпном раду како би се започео овај пројекат. За кратак период озбиљним радом рјешавана су сва питања релевантна за потписивање уговора о изградњи, до самог почетка радова. Будући да је Уговор о извођењу радова на изградњи објеката водоводног система на подручју општине Станари потписан 30. септембра 2022. године, прва фаза је комплетирана те је току друга фаза, а динамика извођења радова тече планираним роковима.

Будући да овај пројекат има велики значај за локално становништво, свим напорима радиће се на обезбјеђивању средстава за наставак изградње и преосталих фаза, како би основно животно право на питку воду имали сви становници. Вриједност прве и друге фазе пројекта је 7.300.849,00 КМ. Скупштина општине донијела је у 30. децембра 2022. године Одлуку о висини накнаде за прикључак на водоводну мрежу и условима субвенционисања исте за кориснике водоснабдијевања на подручју општине Станари, те је на овај начин смањен трошак прикључка за нове кориснике. Општинска управа позива заинтересовано становништво да приступе потписивању уговора за своја домаћинства по повољнијим условима.

До краја ове године на водоводну мрежу биће прикључене мјесне заједнице Љеб, Осредак, Станари, Остружња Горња, Остружња Доња и дијелови Рашковаца.

Back To Top