skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

SVEČANO PUŠTEN NOVI VODOVODNI SISTEM U RAD

Danas je načelnik Opštine, Radojica Ćelić zajedno sa rukovostvom Opštinske uprave i okupljenim građanima zvanično pustio u rad novoizgrađeni sistem vodosnabdijevanja. Sistem je priključen na postojeću vodovodnu mrežu, zbog hitnoće budući da kompanija „EFT – Rudnik i Termoelektrana Stanari“ u narednom periodu eksploatiše rudna polja u kojem se nalazi bunar koji je prethodno napajao vodovodnu mrežu.

Načelnik je pozdravio sve prisutne, zahvalio se rukovodstvu Opštine Stanari na saradnji i iscrpnom radu kako bi se započeo ovaj projekat. Za kratak period ozbiljnim radom rješavana su sva pitanja relevantna za potpisivanje ugovora o izgradnji, do samog početka radova. Budući da je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji objekata vodovodnog sistema na području opštine Stanari potpisan 30. septembra 2022. godine, prva faza je kompletirana te je toku druga faza, a dinamika izvođenja radova teče planiranim rokovima.

Budući da ovaj projekat ima veliki značaj za lokalno stanovništvo, svim naporima radiće se na obezbjeđivanju sredstava za nastavak izgradnje i preostalih faza, kako bi osnovno životno pravo na pitku vodu imali svi stanovnici. Vrijednost prve i druge faze projekta je 7.300.849,00 KM. Skupština opštine donijela je u 30. decembra 2022. godine Odluku o visini naknade za priključak na vodovodnu mrežu i uslovima subvencionisanja iste za korisnike vodosnabdijevanja na području opštine Stanari, te je na ovaj način smanjen trošak priključka za nove korisnike. Opštinska uprava poziva zainteresovano stanovništvo da pristupe potpisivanju ugovora za svoja domaćinstva po povoljnijim uslovima.

Do kraja ove godine na vodovodnu mrežu biće priključene mjesne zajednice Ljeb, Osredak, Stanari, Ostružnja Gornja, Ostružnja Donja i dijelovi Raškovaca.

Back To Top