skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

U CEROVICI ODRŽAN 11. VASKRŠNJI SABOR

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista-Vaskrsa, Srpska pravoslavna crkvena opština Cerovica u saradnji sa Centrom za kulturu, a pod generalnim pokroviteljstvom načelnika opštine Stanari organizovala je Jedanaesti vaskršnji sabor. Sabor je započeo Svetom liturgijom u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla sa početkom u 9:30 časova, a nakon toga nastavljen je programom, u okviru koga su organizovana razna takmičenja za sve uzraste: tucijada, najljepše uskršnje jaje, najljepše ukrašen slavski kolač, pronalazak zlatne krofne, bacanje „kamena s ramena“, nadvlačenje konopca i tombola.

Kao i prethodnih godina, i ove godine prisutne su zabavljala kulturno-umjetnička društva iz okruženja, i to: KUD „Ozren“ Karanovac, SKPD „Lazarica“ Stanari, KUD „Cerovica“Cerovica, Etno grupa „Dar“ Cerovica i „Stanarski harmonikaši“. U tradicionalnoj tucijadi, pobijedio je Kristijan Đurić, najljepše ukrašen slavski kolač imala je Dragana Erić, a za najmlađe učesnike organizovana je i “zlatna krofna”.

I ove godine, generalni pokrovitelj ove manifestacije bio je načelnik opštine Stanari, gospodin Dušan Panić, koji je čestitao svim sugrađanima Vaskrs, uz želju da se Sabor još dugo godina organizuje. Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gospodin Goran Jerinić, naglasio je da rukovodstvo opštine Stanari daje podršku prije svega Crkvenoj opštini Cerovica, koja je, ove godine, nosilac organizacije Vaskršnjeg sabora. Saboru su prisustvovali i predsjednik Skupštine, gospodin Ostoja Stevanović, direktori javnih ustanova i preduzeća, predstavnici nevladinih organizacija, odbornici te građani naše lokalne zajednice.

Back To Top