skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

U STANARIMA ODRŽAN PRVI SAJAM POLJOPRIVREDE I RURALNOG STVARALAŠTVA

Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Poljoprivrednik“, u saradnji sa Agencijom za razvoj opštine i Centrom za kulturu opštine Stanari održalo je prvi sajam poljoprivrede i ruralnog stvaralaštva Stanari. Učešće na ovoj manifestaciji uzelo je 37 izglagača iz Republike Srpske koji su imali priliku da promovišu svoje proizvode.

„Cilj ove manifestacije je promocija poljoprivredne proizvodnje na području opštine Stanari, da se poljoprivrednim proizvođačima pruži šansa da postanu konkurentni i održivi na tržištu. U narednom periodu krećemo za izgradnjom pijace u Stanarima, odnosno zelenog i stočnog dijela, gdje će se naredne godine i održati sajam“, naveo je direktor Agencije za razvoj opštine Stanari, gospodin Mihajlo Gavrić.

Opština Stanari podržala je ovu manifestaciju, a načelnik opštine, gospodin Radojica Ćelić, naglasio je da su Stanari krenuli putem razvoja u privrednom i poljoprivrednom smislu. Istakao je da je ova manifestacija bitna jer opština Stanari ima značajan broj poljoprivrednih proizvođača i kroz ovaj sajam omogućeno im je da plasiraju svoje proizvode.

Predsjednik SO Stanari, gospodin Denis Stevanović, izrazio je zadovoljstvo time što se ovaj sajam prvi put održava na području naše lokalne zajednice. Navodi da je za njih kao za lokalnu zajednicu bitno da imaju kontinuitet dešavanja te smatra da su prema broju održanih manifestacija ove godine napravili jedan iskorak i da su ove godine imali veći broj događaja u odnosu na prethodni period.

Back To Top