skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

УЧЕСНИЦИ ПРОЈЕКТА „СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА ДЈЕЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 2018“ ОТПУТОВАЛИ У БЕЧИЋЕ

У оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске 2018“, који реализује ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту, уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите, у сарадњи са општином Станари, јутрос је отпутовало у Бечиће десеторо дјеце, учесника наведеног пројекта.

Полазак је организован у 07:00 часова испред зграде Општинске управе, гдје су дјеца испраћена од стране предсједника Скупштине, господина Остоје Стеановића,  замјеника начелника, господина Дениса Стевановића и службених лица Одсјека за послове социјалне, породичне и дјечије заштите.

У пројекту учествују дјеца из угрожених породица, корисници права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица и породица борачке популације, дјеца са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарена дјеца и талентовани спортисти.

Општина Станари је учествовала у трошковима превоза дјеце, куповини дидактичког материјала, као и џепарцу за дјецу, у износу од по 25 евра.

Циљ пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“ јесте задовољавање развојних потреба дјеце, развијање осјећаја емпатије, припадности вршњачкој групи и афирмације дјечијих потенцијала.

Општина Станари, као најмлађа локална заједница трећу годину учествује у овом пројекту, те је битно напоменути да ће се учествовање, у сарадњу са Јавним фондом за дјечију заштиту наставити и убудуће.

Back To Top