skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

UČESNICI PROJEKTA „SOCIJALIZACIJA DJECE REPUBLIKE SRPSKE 2018“ OTPUTOVALI U BEČIĆE

U okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske 2018“, koji realizuje JU Javni fond za dječiju zaštitu, uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, u saradnji sa opštinom Stanari, jutros je otputovalo u Bečiće desetoro djece, učesnika navedenog projekta.

Polazak je organizovan u 07:00 časova ispred zgrade Opštinske uprave, gdje su djeca ispraćena od strane predsjednika Skupštine, gospodina Ostoje Steanovića,  zamjenika načelnika, gospodina Denisa Stevanovića i službenih lica Odsjeka za poslove socijalne, porodične i dječije zaštite.

U projektu učestvuju djeca iz ugroženih porodica, korisnici prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica i porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca i talentovani sportisti.

Opština Stanari je učestvovala u troškovima prevoza djece, kupovini didaktičkog materijala, kao i džeparcu za djecu, u iznosu od po 25 evra.

Cilj projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“ jeste zadovoljavanje razvojnih potreba djece, razvijanje osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala.

Opština Stanari, kao najmlađa lokalna zajednica treću godinu učestvuje u ovom projektu, te je bitno napomenuti da će se učestvovanje, u saradnju sa Javnim fondom za dječiju zaštitu nastaviti i ubuduće.

Back To Top