skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

Завршена реконструкција подручне школе у Брестову

ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ Станари, подручна школа  Брестово је добила потпуно нови изглед са комплетном реконструкцијом објекта. Ово је пети школски објекат који је реновиран уз помоћ компаније ЕФТ-Рудник и Термоелектрана Станари, а за конкретно овај компанија је издвојила 170.000 КМ.

Министар просвјете и културе, Наталија Тривић, посјетила је данас нашу школу заједно са руководством општине Станари и руководством ЕФТ Рудник и Термоелектрана СТанари, на челу са директором Савом Мирковићем. Заједно су обишли просторије објекта, те се увјерили у квалитет који ће ђаци имати у новим школским данима. Нагласила је како је ово одличан примјер сарадње локалне самоуправе и привреде, из које ће добре услове за школовање добити управо наши ученици.

Директор ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари, Саво Мирковић, изјавио је да ће њихова компанија увијек подржати добре пројекте и учестовати у стварању боље средине за суживот свих грађана.

Начелник општине, Радојица Ћелић, данас је изузетно срећан због обнављања ове подручне основне школе, будући да је и сам похађао наставу у овом објекту. Бројне генерације су се школовале у овој школи, те су на наредном школовању показали се као вриједни и жељни знања, да би касније постали добри стручњаци и познати у региону.

Директор ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“, Александар Ристић, исказао је задовољство због одличне сарадње са присутним званицама. Посебно се захвалио директору ЕФТ РиТЕ на конструктивном и ефикасном обнављању објеката. Такође захвалио се начелнику општине и министру просвјете и културе на посјети и позвао на наставак добре сарадње.

Back To Top