skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

Završena rekonstrukcija područne škole u Brestovu

JU OŠ „Desanka Maksimović“ Stanari, područna škola  Brestovo je dobila potpuno novi izgled sa kompletnom rekonstrukcijom objekta. Ovo je peti školski objekat koji je renoviran uz pomoć kompanije EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari, a za konkretno ovaj kompanija je izdvojila 170.000 KM.

Ministar prosvjete i kulture, Natalija Trivić, posjetila je danas našu školu zajedno sa rukovodstvom opštine Stanari i rukovodstvom EFT Rudnik i Termoelektrana STanari, na čelu sa direktorom Savom Mirkovićem. Zajedno su obišli prostorije objekta, te se uvjerili u kvalitet koji će đaci imati u novim školskim danima. Naglasila je kako je ovo odličan primjer saradnje lokalne samouprave i privrede, iz koje će dobre uslove za školovanje dobiti upravo naši učenici.

Direktor EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari, Savo Mirković, izjavio je da će njihova kompanija uvijek podržati dobre projekte i učestovati u stvaranju bolje sredine za suživot svih građana.

Načelnik opštine, Radojica Ćelić, danas je izuzetno srećan zbog obnavljanja ove područne osnovne škole, budući da je i sam pohađao nastavu u ovom objektu. Brojne generacije su se školovale u ovoj školi, te su na narednom školovanju pokazali se kao vrijedni i željni znanja, da bi kasnije postali dobri stručnjaci i poznati u regionu.

Direktor JU OŠ „Desanka Maksimović“, Aleksandar Ristić, iskazao je zadovoljstvo zbog odlične saradnje sa prisutnim zvanicama. Posebno se zahvalio direktoru EFT RiTE na konstruktivnom i efikasnom obnavljanju objekata. Takođe zahvalio se načelniku opštine i ministru prosvjete i kulture na posjeti i pozvao na nastavak dobre saradnje.

Back To Top