skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

BANJSKA REHABILITACIJA ZA JOŠ 34 KORISNIKA

Opština Stanari je 10.09.2020. godine uputila još 34 korisnika iz kategorije porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske na banjsko-klimatsku rehabilitaciju u ZTC „Banja Kulaši“.

Korisnici su izabrani na osnovu javnog poziva upućenog porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima sa područja opštine Stanari, kojima je banjska rehabilitacija neophodna kao nastavak liječenja i oporavka.

Prva grupa od 50 korisnika upućena je banjsko liječenje u ZTC „Banja Kulaši“  19.avgusta, tako da je sa ovom grupom u 2020. godini opština Stanari na banjsko-klimatsku rehabilitaciju uputila 84 korisnika.

Prije polaska na banjsko liječenje prisutnima se obratio načelnik opštine Dušan Panić, predsjednik Skupštine opštine Ostoja Stevanović, zamjenik načelnika Denis Stevanović  i predsjednici Opštinske organizacije zarobljenih i porodica poginulih boraca i nestalih civila Mirko Jotić  i Boračke organizacije Miladinko Kovačević.

Svi oni su pristnima poželjeli prijatan boravak u zdravstvenoj ustanovi.

Načelnik opštine je podsjetio da je opština Stanari i u proteklom periodu posebnu pažnju obraćala na porodice poginulih boraca i boračku populaciju ne zaboravljajući njihov doprinos i žrtvu  u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za  Republiku Srpsku. Naglasio je da će se i ubuduće raditi na tome da se pomogne ovoj populaciji koliko je to moguće. Kao rijetko koja opština, opština Stanari već petu godinu zaredom  raspisuje konkurs za banjsku rehabilitaciju neophodnu kao nastavak liječenja i oporavak korisnika iz boračke populacije i porodica poginulih boraca.

Predsjednik Skupštine opštine naglasio da su odbornici kod usvajanja budžeta podržali da se za potrebe ovih kategorija građana planiraju neophodna sredstva. Koja za potrebe ove kategorije nikada nisu bila upitna. Skupština opštine će i u buduće voditi računa o potrebama građana, a pogotovo o ovoj kategoriji.

Predsjednici Opštinske organizacije zarobljenih i porodica poginulih boraca i nestalih civila Mirko Jotić  i Boračke organizacije Miladinko Kovačević zahvalili su se načelniku Opštine i opštini Stanari na dosadašnjoj saradnji i razumijevanju za potrebe ovih kategorija stanovništva.

Smještaj i rehabilitacija korisnika trajaće 10 dana.

Back To Top