skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

DAN PLANETE ZEMLJE 22. APRIL

Rukovodstvo opštine Stanari zajedno sa JKP Ekosfera Stanari i JU Sportsko-turistička organizacija opštine Stanari obilježili su dan planete Zemlje 22.04.2021. godine. Učenici JU O.Š. Desanka Maksimović pridružili su se ovoj aktivnosti kao najmlađi članovi zajednice. Takođe svi zainteresovani građani su imali priliku da se uključe u ovu aktivnost.

                     

Realizovan je projekat povodom ovog dana, u kom je učestovala opština Stanari, JKP Ekosfera Stanari, JU Sportsko-turistička organizacija opštine Stanari i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, u vidu majica, edukativnih materijala, zaštitnih maski, i uređenom igralištu na lokaciji Stanari brdo.

                      

Djeci i prisutnima obratili su se zvaničnici sa porukom da čuvaju svoju okolinu i planetu, te da budu odgovorni građani i svoje otpatke odlažu na predviđena mjesta za bacanje otpadaka.

                         

Prilikom ovog projekta realizovana je nabavka 50 kanti za otpatke koje će biti postavljene na lokalitetu Stanara, a JKP Ekosfera će vršiti odvoz.

                          

Apel građanima da se ponašamo odgovorno prema našoj prirodi i planeti, za buduće naraštaje, svaki dan.

 

Back To Top