skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

Обиљежавање манифестације „Дјечија недјеља“

Јавна установа Центар за социјални рад Станари је, у склопу обиљежавања „Дјечије недјеље“, узела учешће те спровела низ активности, а у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

Активности које је Центар реализовао огледале су се у подршци дјеци збринутој у хранитељске породице, дјеци корисницима права на личну инвалиднину (из породица које се налазе у стању социјалне потребе), ученицима који похађају посебно одјељење основне школе „Десанка Максимовић“ у Станарима, као и кроз одржано предавање стручног радника – педагога Центра, ученицима 8. и 9. разреда поменуте школе, на тему „Друштвене мреже и здравље“.

Дјеци која су збринута у хранитељске породице и дјеци корисницима личне инвалиднине, подршка је обезбијеђена у виду новчаних средстава, док је ученицима посебног одјељења уручена донација у виду едукативног материјала. Предавањем стручног радника – педагога из Центра, указало се на опасност од погрешног коришћења друштвених мрежа и уопште нових технологија, те заштита од насиља на интернету.

Манифестација „Дјечија недјеља“ се традиционално обиљежава сваке прве седмице у октобру. Ове године је трајала у периоду 05.10. – 11.10, под слоганом „Здраво тијело, ведар дух“.

ЈУ Центар за социјални рад Станари

Back To Top