skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

Obilježavanje manifestacije „Dječija nedjelja“

Javna ustanova Centar za socijalni rad Stanari je, u sklopu obilježavanja „Dječije nedjelje“, uzela učešće te sprovela niz aktivnosti, a u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Aktivnosti koje je Centar realizovao ogledale su se u podršci djeci zbrinutoj u hraniteljske porodice, djeci korisnicima prava na ličnu invalidninu (iz porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe), učenicima koji pohađaju posebno odjeljenje osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Stanarima, kao i kroz održano predavanje stručnog radnika – pedagoga Centra, učenicima 8. i 9. razreda pomenute škole, na temu „Društvene mreže i zdravlje“.

Djeci koja su zbrinuta u hraniteljske porodice i djeci korisnicima lične invalidnine, podrška je obezbijeđena u vidu novčanih sredstava, dok je učenicima posebnog odjeljenja uručena donacija u vidu edukativnog materijala. Predavanjem stručnog radnika – pedagoga iz Centra, ukazalo se na opasnost od pogrešnog korišćenja društvenih mreža i uopšte novih tehnologija, te zaštita od nasilja na internetu.

Manifestacija „Dječija nedjelja“ se tradicionalno obilježava svake prve sedmice u oktobru. Ove godine je trajala u periodu 05.10. – 11.10, pod sloganom „Zdravo tijelo, vedar duh“.

JU Centar za socijalni rad Stanari

Back To Top