skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОТПИСАО УГОВОРЕ О СТИПЕНДИРАЊУ УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

Дана 29.09.2018. године, извршена је додјела стипендија ученицима средњих школа за школску 2018/2019. годину, у сали Скупштине општине Станари, са почетком у 10 часова.

Стипендије су додијељене ученицима који први пут уписују одређени разред средње школе, којима ће општина Станари финансирати трошкове превоза или становања у домовима. Ове године, уговори су потписани за 223 средњошколца, за шта ће на мјесечном нивоу бити издвајано око 21 000 КМ.

Поред начелника општине, потписивању уговора присуствовали су замјеник начелника, господин Денис Стевановић, као и службеници Одјељења за приведу и финансије. Том приликом начелник општине истакао је да је овакав вид помоћи од великог значаја за наше суграђане, као и да је образовање младих један од главних приоритета општине Станари.

У оквиру остваривања овог права, на основу Правилника о критеријумима за додјелу студентских и ђачких стипендија, расписан је Јавни конкурс за додјелу стипендија. Сви ученици који су испунили критеријуме могли су да остваре право на додјелу стипендија.

Back To Top