skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

NAČELNIK OPŠTINE POTPISAO UGOVORE O STIPENDIRANJU UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

Dana 29.09.2018. godine, izvršena je dodjela stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2018/2019. godinu, u sali Skupštine opštine Stanari, sa početkom u 10 časova.

Stipendije su dodijeljene učenicima koji prvi put upisuju određeni razred srednje škole, kojima će opština Stanari finansirati troškove prevoza ili stanovanja u domovima. Ove godine, ugovori su potpisani za 223 srednjoškolca, za šta će na mjesečnom nivou biti izdvajano oko 21 000 KM.

Pored načelnika opštine, potpisivanju ugovora prisustvovali su zamjenik načelnika, gospodin Denis Stevanović, kao i službenici Odjeljenja za privedu i finansije. Tom prilikom načelnik opštine istakao je da je ovakav vid pomoći od velikog značaja za naše sugrađane, kao i da je obrazovanje mladih jedan od glavnih prioriteta opštine Stanari.

U okviru ostvarivanja ovog prava, na osnovu Pravilnika o kriterijumima za dodjelu studentskih i đačkih stipendija, raspisan je Javni konkurs za dodjelu stipendija. Svi učenici koji su ispunili kriterijume mogli su da ostvare pravo na dodjelu stipendija.

Back To Top