skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ СТАНАРИ У ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ ПРЊАВОР

Начелник општине Станари, Радојица Ћелић и потпредсједник Скупштине, Небојша Кајганић, посјетили су данас начелника општине Прњавор, Дарка Томаша. Повод ове посјете је међуопштинска сарадња, те успостављање бољих односа између ове двије локалне самоуправе, првенствено на граничним дионицама гдје постоји потреба.

У ранијем периоду начелници су имали прилику да се консултују са сарадницима и начелницима одјељења око новонастале ситуације на мосту преко ријеке Укрине, који повезује мјесне заједнице Штрбце и Брестово. Корито ријеке Укрине угрожава стабилност постојећег моста који је тренуно важна повезница између општина. Такође, потребно је вршити адаптације путне инфраструктуре на мјестима гдје је иста оштећена.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш, потврдио је жељу за што скорије рјешавање ових проблема, те спремност општине Прњавор да успјешно сарађује са општином Станари. Поменуо је и да је потребно укључити надлежне институције на републичком нивоу, како би рјешавање одређених проблема добило у скорије вријеме свој епилог. За сада приоритет је урадити елаборат оцјене постојећег стања, како би се процијенила функционалност и издржљивост моста на Укрини.

Начелник општине Станари, Радојица Ћелић, захвалио се на гостопримству начелнику Дарки Томашу. Наредни радни састанак биће одржан у општинској управи у Станарима, гдје ће се састати начелници одјељења и радне групе из обје општине како би се договорио начин и поступање са тренутним проблемима и начини финансирања истих.

Back To Top