skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

NAČELNIK OPŠTINE STANARI U POSJETI OPŠTINI PRNJAVOR

Načelnik opštine Stanari, Radojica Ćelić i potpredsjednik Skupštine, Nebojša Kajganić, posjetili su danas načelnika opštine Prnjavor, Darka Tomaša. Povod ove posjete je međuopštinska saradnja, te uspostavljanje boljih odnosa između ove dvije lokalne samouprave, prvenstveno na graničnim dionicama gdje postoji potreba.

U ranijem periodu načelnici su imali priliku da se konsultuju sa saradnicima i načelnicima odjeljenja oko novonastale situacije na mostu preko rijeke Ukrine, koji povezuje mjesne zajednice Štrbce i Brestovo. Korito rijeke Ukrine ugrožava stabilnost postojećeg mosta koji je trenuno važna poveznica između opština. Takođe, potrebno je vršiti adaptacije putne infrastrukture na mjestima gdje je ista oštećena.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, potvrdio je želju za što skorije rješavanje ovih problema, te spremnost opštine Prnjavor da uspješno sarađuje sa opštinom Stanari. Pomenuo je i da je potrebno uključiti nadležne institucije na republičkom nivou, kako bi rješavanje određenih problema dobilo u skorije vrijeme svoj epilog. Za sada prioritet je uraditi elaborat ocjene postojećeg stanja, kako bi se procijenila funkcionalnost i izdržljivost mosta na Ukrini.

Načelnik opštine Stanari, Radojica Ćelić, zahvalio se na gostoprimstvu načelniku Darki Tomašu. Naredni radni sastanak biće održan u opštinskoj upravi u Stanarima, gdje će se sastati načelnici odjeljenja i radne grupe iz obje opštine kako bi se dogovorio način i postupanje sa trenutnim problemima i načini finansiranja istih.

Back To Top