skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

NEVID TEATAR IZVEO PREDSTAVU ZA DJECU „ČUDESNI KONTINENTI“

U sklopu turneje „Nevid teatra“, u prostorijama Centra za kulturu održana je interaktivna predstava za djecu „Čudesni kontinenti“. Predstava slijedi principe savremenog teatra pokreta i namijenjena je djeci uzrasta od tri do devet godina. Dio je obrazovnog programa Nevid teatra, koji istražuje nove teritorije u obrazovnom pristupu učenja djece predškolskog i maloškolskog uzrasta.

Autorska predstava „Čudesni kontinenti“ pristupa djeci na jedinstven i interaktivan način.
Govori o zlom zemljoposjedniku Vlastimiru Prigrabiću koji želi da na mjestima dječijih igrališta izgradi betonske zidove i zgrade. Suprotstavljaju mu se Štuc i Muc iz Organizacije „Dijete za bombonu“. Objašnjavaju djeci da samo uz njihovu pomoć mogu da pobijede Vlastimira, te zajedno kreću na putovanja po svim kontinentima, posjećujući brojna neobična mjesta.

„Nevid“ teatar je nezavisna nekonvencionalna teatarska trupa, osnovana 2009. godine u Banjaluci, koja za cilj ima realizovanje kulturnih događaja, što podrazumijeva produkciju i promociju nekonvencionalnog umjetničkog, a posebno teatarskog izražavanja, produkcijom teatarskih predstava, performansa, animacijom i obrazovanjem stanovništva, ohrabrivanjem mladih umjetnika koji svojim radom reflektuju talenat i orginalnost, organizovanjem festivala, seminara, radionica i škole glume za sve uzraste u svrhu bogatijeg i dinamičnijeg života zajednice. Kulturni sadržaj  „Nevid teatra“ namijenjen je različitim starosnim grupama djece, mladih i odraslih.

Back To Top