skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ГАСТРО-ФЕСТ 2018“

Испред платоа Основне школе „Десанка Макисимовић“ Станари у суботу је одржан други по реду гастрономски фестивал „Гастро-фест 2018“. Пољопривредни произвођачи, ловци, риболовци, пчелари, пекари као и удружења са подручја општине Станари имали су прилику да грађанима наше локалне заједнице  представе своје домаће производе.

Манифестацију је организовала ЈУ Спортско-туристичка организација у сарадњи са Удружењем пољопривредних произвођача „Пољопривредник“ Станари, а сам циљ  био је окупљање свих релевантних субјеката у области гастрономије, кулинарства и угоститељства са територије општине Станари, као и презентовање гастро понуде. На овај начин произвођачи са подручја општине Станари могли су да представе своје органске производе у циљу промоције и брендирања истих.

Манифестацију је свечано отворио замјеник начелника општине, господин Денис Стевановић који је истакао да ова локална заједница промовише туризам, као и пољопривредне произвођаче који се баве органском производњом.

Директор ЈУ Спортско-туристичке организације, господин Борис Шљивић, нагласио је да се број излагача троструко увећао у односи на прошлу годину, као и да је крајњи циљ био представљање излагача и њихових производа мјештанима наше локалне заједнице. Такође, нагласио је да је задовољан бројем учесника, којих је, ове године 21.

Испред Општинске управе Станари овом гастрономском фестивалу присуствовао је предсједник Скупштине, господин Остоја Стевановић, замјеник начелника, господин Денис Стеванивић, као и начелник Одјељења за општу управу и начелник Одјељења за привреду и финансије. За све учеснике и госте био је обезбијеђен богат културно-забавни програм.

Back To Top