skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽANA MANIFESTACIJA „GASTRO-FEST 2018“

Ispred platoa Osnovne škole „Desanka Makisimović“ Stanari u subotu je održan drugi po redu gastronomski festival „Gastro-fest 2018“. Poljoprivredni proizvođači, lovci, ribolovci, pčelari, pekari kao i udruženja sa područja opštine Stanari imali su priliku da građanima naše lokalne zajednice  predstave svoje domaće proizvode.

Manifestaciju je organizovala JU Sportsko-turistička organizacija u saradnji sa Udruženjem poljoprivrednih proizvođača „Poljoprivrednik“ Stanari, a sam cilj  bio je okupljanje svih relevantnih subjekata u oblasti gastronomije, kulinarstva i ugostiteljstva sa teritorije opštine Stanari, kao i prezentovanje gastro ponude. Na ovaj način proizvođači sa područja opštine Stanari mogli su da predstave svoje organske proizvode u cilju promocije i brendiranja istih.

Manifestaciju je svečano otvorio zamjenik načelnika opštine, gospodin Denis Stevanović koji je istakao da ova lokalna zajednica promoviše turizam, kao i poljoprivredne proizvođače koji se bave organskom proizvodnjom.

Direktor JU Sportsko-turističke organizacije, gospodin Boris Šljivić, naglasio je da se broj izlagača trostruko uvećao u odnosi na prošlu godinu, kao i da je krajnji cilj bio predstavljanje izlagača i njihovih proizvoda mještanima naše lokalne zajednice. Takođe, naglasio je da je zadovoljan brojem učesnika, kojih je, ove godine 21.

Ispred Opštinske uprave Stanari ovom gastronomskom festivalu prisustvovao je predsjednik Skupštine, gospodin Ostoja Stevanović, zamjenik načelnika, gospodin Denis Stevanivić, kao i načelnik Odjeljenja za opštu upravu i načelnik Odjeljenja za privredu i finansije. Za sve učesnike i goste bio je obezbijeđen bogat kulturno-zabavni program.

Back To Top