skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОПШТИНА СТАНАРИ ДОДИЈЕЛИЛА СТИПЕНДИЈЕ СТУДЕНТИМА ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА

Начелник општине Станари, господин Душан Панић, у суботу је потписао уговоре са студентима високошколских установа, корисницима стипендија за 2018/2019. годину. На основу Јавног позива за доделу стипендија 52 студената остварило је право на овај вид помоћи. Мјесечни износ студентских стипендија предвиђен је Правилником о критеријумима за додјелу студентских и ђачких стипендија, којим се, осим износа, утврђују услови и начин додјељивања стипендија студентима првог и другог циклуса који се школују на високошколским установама.

„Ми као одговорна локална заједница, од самог свог оснивања, поставили смо један од приоритетних задатака, када је у питању образовање. Од најнижег образовања-основне, па до средње школе и факултета, општина Станари, на годишњем нивоу издваја око 350 000 КМ“, нагласио је начелник општине, господин Душан Панић. Посланик у Народној скупштини, господин Горан Јеринић истакао је да општина Станари додјељеује стипендије већ четврти пут и да то говори да је општина Станари, од свог оснивања, имала јасан циљ и опредјељење да младе људе стимулишу да се образују, како би дошли лакше до запослења.

Потписивању уговора присуствовао је и предсједник Скупштине, господин Остоја Стевановић, замјеник начелника, господин Денис Стевановић, те в.д. начелник Одјељења за привреду и финансије, господин Зоран Шкорић.

Back To Top