skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OPŠTINA STANARI DODIJELILA STIPENDIJE STUDENTIMA VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA

Načelnik opštine Stanari, gospodin Dušan Panić, u subotu je potpisao ugovore sa studentima visokoškolskih ustanova, korisnicima stipendija za 2018/2019. godinu. Na osnovu Javnog poziva za dodelu stipendija 52 studenata ostvarilo je pravo na ovaj vid pomoći. Mjesečni iznos studentskih stipendija predviđen je Pravilnikom o kriterijumima za dodjelu studentskih i đačkih stipendija, kojim se, osim iznosa, utvrđuju uslovi i način dodjeljivanja stipendija studentima prvog i drugog ciklusa koji se školuju na visokoškolskim ustanovama.

„Mi kao odgovorna lokalna zajednica, od samog svog osnivanja, postavili smo jedan od prioritetnih zadataka, kada je u pitanju obrazovanje. Od najnižeg obrazovanja-osnovne, pa do srednje škole i fakulteta, opština Stanari, na godišnjem nivou izdvaja oko 350 000 KM“, naglasio je načelnik opštine, gospodin Dušan Panić. Poslanik u Narodnoj skupštini, gospodin Goran Jerinić istakao je da opština Stanari dodjeljeuje stipendije već četvrti put i da to govori da je opština Stanari, od svog osnivanja, imala jasan cilj i opredjeljenje da mlade ljude stimulišu da se obrazuju, kako bi došli lakše do zaposlenja.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Skupštine, gospodin Ostoja Stevanović, zamjenik načelnika, gospodin Denis Stevanović, te v.d. načelnik Odjeljenja za privredu i finansije, gospodin Zoran Škorić.

Back To Top