skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОПШТИНА СТАНАРИ ОБИЉЕЖИЛА ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Поводом обиљежаваља 09. јануара- Дана Републике Српске, у просторијама Центра за културу одржана је Свечана академија, под називом „Републико Српска, срећан ти рођендан“.

Пригодни програм започео је обраћањем посланика у Народној скупштини Републике Српске, гоподина Горана Јеринића, а затим и обраћањем начелника општине, господина Душана Панића.  Истицањем битних историјских чињеница које су утицале на стварање Републике Српске, господин Јеринић нагласио је да ће се Дан Републике Српске увијек обиљежавати и славити. Такође, нагласио је да ће општина Станари, као најмлађа локална заједница, ићи путем даљег развоја, како би становништво боље живјело. Начелник општине, господин Душан Панић, нагласио је да су у темеље Републике Српске уграђени животи 250 бораца са подручја општине Станари и да ће се Дан Републике Српске славити докле год има Срба на овом простору.

Свечану академију обиљежио је богат културно-умјетнички програм, на коме су се рециталом представили ученици Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари, под вођством наставнице Славојке Продановић. Програм је употпунило и већ добро познато Српско црквено пјевачко друштво „Богољубље“ из Добоја, као и Дајана и Бојан Прелић, ученици средње музичке школе из Приједора.

Back To Top