skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OPŠTINA STANARI OBILJEŽILA DAN REPUBLIKE SRPSKE

Povodom obilježavalja 09. januara- Dana Republike Srpske, u prostorijama Centra za kulturu održana je Svečana akademija, pod nazivom „Republiko Srpska, srećan ti rođendan“.

Prigodni program započeo je obraćanjem poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gopodina Gorana Jerinića, a zatim i obraćanjem načelnika opštine, gospodina Dušana Panića.  Isticanjem bitnih istorijskih činjenica koje su uticale na stvaranje Republike Srpske, gospodin Jerinić naglasio je da će se Dan Republike Srpske uvijek obilježavati i slaviti. Takođe, naglasio je da će opština Stanari, kao najmlađa lokalna zajednica, ići putem daljeg razvoja, kako bi stanovništvo bolje živjelo. Načelnik opštine, gospodin Dušan Panić, naglasio je da su u temelje Republike Srpske ugrađeni životi 250 boraca sa područja opštine Stanari i da će se Dan Republike Srpske slaviti dokle god ima Srba na ovom prostoru.

Svečanu akademiju obilježio je bogat kulturno-umjetnički program, na kome su se recitalom predstavili učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Stanari, pod vođstvom nastavnice Slavojke Prodanović. Program je upotpunilo i već dobro poznato Srpsko crkveno pjevačko društvo „Bogoljublje“ iz Doboja, kao i Dajana i Bojan Prelić, učenici srednje muzičke škole iz Prijedora.

Back To Top