skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОПШТИНА СТАНАРИ УЧЕСНИК ПРОЈЕКТА „СПОЈИМО ДЈЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И РС“

Уз неколико локалних заједница, општина Станари ће по први пут ове године учестовати у пројекту под називом „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“. Том приликом, данас је у општини Станари одржан састанак општинског руководства са предсједником Одбора за помоћ Косову и Метохији и директором Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари. Састанак је организован с циљем организације и спровођења наведеног пројекта који ће се реализовати у јуну мјесецу 2019. године, а који ће имати за циљ боравак и међусобно дружење дјеце Косова и Метохије са њиховим вршњацима из Републике Српске.

Предсједник Скупштине, господин Остоја Стевановић, истакао је да је жеља и част општине Станари да по први пут учествује у овако важном хуманитарном пројекту те да ће општина у сваком тренутку стојати на располагању за сваки вид сарадње. Навео је да ће Општинска управа, заједно са Основном школом „Десанка Максимовић“ радо дочекати дјецу, смјестити их у породице, а да ће се у пројекат укључити и јавне установе за спорт и културу са подручја наше локалне заједнице.

Предсједник Одбора, господин Милорад Арлов, захвалио се на вољи и жељи општине Станари и Основне школе „Десанка Максимовић“ да учествују у пројекту и навео да се пројекат ове године реализује осми пут, те да пројекат подржава Министарство просвјете Републике Српске и Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије. Господин Арлов нагласио је да је пројекат подржан од највиших институција па све до родитеља, уз жељу да се што више општина укључи у ову хуману акцију.

Организацијом Одбора, до сада је преко 3 500 српске дјеце и 300 просвјетних радника са Космета боравило у Републици Српској. Ове године, пројекат ће обухватити најбоље ученике из српских основних школа са простора цијелог Космета. Општина Станари ће угостити око 50 дјеце, узраста од 10 до 15 година, у периоду од 16 до 23. јуна.

Back To Top