skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OPŠTINA STANARI UČESNIK PROJEKTA „SPOJIMO DJECU KOSOVA I METOHIJE I RS“

Uz nekoliko lokalnih zajednica, opština Stanari će po prvi put ove godine učestovati u projektu pod nazivom „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“. Tom prilikom, danas je u opštini Stanari održan sastanak opštinskog rukovodstva sa predsjednikom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i direktorom Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Stanari. Sastanak je organizovan s ciljem organizacije i sprovođenja navedenog projekta koji će se realizovati u junu mjesecu 2019. godine, a koji će imati za cilj boravak i međusobno druženje djece Kosova i Metohije sa njihovim vršnjacima iz Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine, gospodin Ostoja Stevanović, istakao je da je želja i čast opštine Stanari da po prvi put učestvuje u ovako važnom humanitarnom projektu te da će opština u svakom trenutku stojati na raspolaganju za svaki vid saradnje. Naveo je da će Opštinska uprava, zajedno sa Osnovnom školom „Desanka Maksimović“ rado dočekati djecu, smjestiti ih u porodice, a da će se u projekat uključiti i javne ustanove za sport i kulturu sa područja naše lokalne zajednice.

Predsjednik Odbora, gospodin Milorad Arlov, zahvalio se na volji i želji opštine Stanari i Osnovne škole „Desanka Maksimović“ da učestvuju u projektu i naveo da se projekat ove godine realizuje osmi put, te da projekat podržava Ministarstvo prosvjete Republike Srpske i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije. Gospodin Arlov naglasio je da je projekat podržan od najviših institucija pa sve do roditelja, uz želju da se što više opština uključi u ovu humanu akciju.

Organizacijom Odbora, do sada je preko 3 500 srpske djece i 300 prosvjetnih radnika sa Kosmeta boravilo u Republici Srpskoj. Ove godine, projekat će obuhvatiti najbolje učenike iz srpskih osnovnih škola sa prostora cijelog Kosmeta. Opština Stanari će ugostiti oko 50 djece, uzrasta od 10 do 15 godina, u periodu od 16 do 23. juna.

Back To Top