skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОПШТИНА СТАНАРИ ЗАПОЧЕЛА ПРОЦЕС ЦЕРТИФИКАЦИЈЕ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА СА ПОВОЉНИМ ПОСЛОВНИМ ОКРУЖЕЊЕМ

Начелник општине Станари, господин Радојица Ћелић и предсједник Привредне Комoре РС, Перо Ћорић, данас су потписали Уговор о спровођењу програма цертификације локалних самоуправа са повољним пословним окружењем BFC SEE.

Током овог процеса Општина ће морати да испуни захтјеве стандарда кроз 10 критеријума и више од 60 подкритеријума за унапређење квалитета услуга и информација које јединице локалне самоуправе пружају привредницима и страним инвеститорима.

BFC SEE печат квалитета у кратком року постао је широко признат показатељ ефикасне локалне администрације и повољне инвестиционе климе у југоисточној Европи. Програм обезбјеђује стабилно и унапријед познато пословно окружење које пружа гаранцију инвеститорима да ће све цертификоване општине привреди пружити исти ниво услуга.

Општине које се укључе у програм стичу могућност да се позиционирају у односу на најнапредније локалне самоуправе у јужноисточној Европи и обезбиједе значајну подршку националних и међународних институција и донатора.

Back To Top