skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OPŠTINA STANARI ZAPOČELA PROCES CERTIFIKACIJE LOKALNIH SAMOUPRAVA SA POVOLJNIM POSLOVNIM OKRUŽENJEM

Načelnik opštine Stanari, gospodin Radojica Ćelić i predsjednik Privredne Komore RS, Pero Ćorić, danas su potpisali Ugovor o sprovođenju programa certifikacije lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem BFC SEE.

Tokom ovog procesa Opština će morati da ispuni zahtjeve standarda kroz 10 kriterijuma i više od 60 podkriterijuma za unapređenje kvaliteta usluga i informacija koje jedinice lokalne samouprave pružaju privrednicima i stranim investitorima.

BFC SEE pečat kvaliteta u kratkom roku postao je široko priznat pokazatelj efikasne lokalne administracije i povoljne investicione klime u jugoistočnoj Evropi. Program obezbjeđuje stabilno i unaprijed poznato poslovno okruženje koje pruža garanciju investitorima da će sve certifikovane opštine privredi pružiti isti nivo usluga.

Opštine koje se uključe u program stiču mogućnost da se pozicioniraju u odnosu na najnaprednije lokalne samouprave u južnoistočnoj Evropi i obezbijede značajnu podršku nacionalnih i međunarodnih institucija i donatora.

Back To Top