skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОПШТИНУ СТАНАРЕ ПОСЈЕТИЛА МИНИСТАРКА ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ

Министарка просвјете и културе, др Наталија Тривић, данас је посјетила нашу локалну заједницу и Организациону јединицу предшколског васпитања и образовања „Матко“. Циљ посјете је увид у рад ове јединице која је организована у оквиру Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари. Министарка је нагласила да се оваква организација рада показала као добра, с обзиром да су Станари мала локална заједница која нема јавну установу за предшколско васпитање и образовање. Нагласила је да се ово показао као добар примјер јер дјеца имају једнака права и могућности на васпитање и образовање, посебно имајући у виду да су родитељи у радном односу.

„Предшколско васпитање  и образовање, како за све локалне заједнице, тако и за нашу је веома битно, првенствено јер дјеца стичу потенцијал за учење, дружење, самопоуздање, што је све добра основа за даље образовање. Ова организациона једница је веома битна и за родитеље који овдје остављају дјецу јер су дјеца сигурна и заштићена. Заједнички пројекат Министарства, Општине и ОШ „Десанка Максимовић“ Станари показао се као исправан јер јединицу похађа довољан број дјеце и важно је напоменути да локална заједница води рачуна и стало јој је да установа оваквог типа настави са радом. С тим у вези, Општина Станари потписала је споразум са Школом гдје издваја значајна средства како би се финансирао овај пројекат, а све у циљу заштите дјеце која похађају организациону јединицу. Још једном бих нагласио добру сарадњу, како Општине и Министарства, тако и Општине и Школе, која ће се наставити и у будућем периоду“, истакао је начелник Општине, господин Радојица Ћелић.

„Наша организациона јединица броји око 30 полазника који су распоређени у двије групе-мјешовиту вртићку и мјешовиту јасличку групу. Такође, имамо и око 20 полазника програма предшколског васпитања који ће од септембра бити наши ученици. Све ово је плод добре сарадње са локалном заједницом, на чему сам изузетно захвалан, као и плод дугог и преданог рада и сарадње са Министарством просвјете и културе Републике Српске. Могу да кажем да смо, годину дана након отварања, постигли изузетан успјех и да наше задовољство дијеле како родитељи, тако и сама дјеца, што је велики успјех за нашу малу локалну заједницу, нагласио је Александар Ристић, директор Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари

Back To Top