skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

POČELA PODJELA „PONOSNIH KARTICA“

Opština Stanari zajedno sa Fondacijom „Za porodicu“  uspješno je realizovala projekat „Prijatelji porodice“ u okviru kojeg porodice ili roditelji sa troje ili više djece, od kojih je najmanje jedno maloljetno, dobijaju „Ponosnu karticu Republike Srpske“ kojom ostvaruju popuste prilikom plaćanja roba i usluga u Ponosnom marketu, drugim maloprodajnim objektima kompanija, malih preduzeća i preduzetnika koji učestvuju u navedenom projektu, kao i prilikom plaćanja usluga javnih preduzeća i ustanova koje su u nadležnosti lokalnih samouprava i Republike koje podrže navedeni projekat. Takođe, u okviru navedenog Projekta svi korisnici dobijaju mogućnost besplatnog korištenja internet prodavnice koju je razvila Fondacija, čime se doprinosi digitalizaciji poslovanja u lokalnoj zajednici.

„U skladu sa potpisanim ugovorom sa Fondacijom, Opština je raspisala Javni poziv za dodjelu Ponosnih kartica na koji su se prijavile 94 porodice, odnosno roditelji sa troje ili više djece, tako da je današnja podjela realizacija ovog projekta. Smatram da će kartica biti od koristi roditeljima prilikom ostvarivanja određenih popusta, samim tim roditelji će ostvariti određenu uštedu u budžetu te napominjem da se važeća kartica može koristiti u cijeloj Republici Srpskoj. Osim ovog vida podrške, Opština Stanari pomaže jačanju pronatalitetnih mjera u vidu ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 500 KM za prvorođeno i drugorođeno, odnosno 1000 KM za trećerođeno i svako naredno dijete, kao i novčanu pomoć za nezaposlene porodilje u iznosu od 400 KM za 12, odnosno 18 mjeseci. Takođe, Opština je i ove godine izdvojila sredstva za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije (vantjelesne oplodnje) za parove sa područja naše lokalne zajednice koji ispunjavaju uslove predviđene Pravilnikom“, istakao je načelnik Opštine, gospodin Radojica Ćelić.

Današnjoj podjeli „Ponosnih kartica“ prisustvovao je i direktor Fondacije „Za porodicu“, gospodin Dragan Dakić koji je naveo da su Stanari lokalna zajednica koja posvećuje pažnju porodicama i da je realizacija ovog projekta samo jedan u nizu dokaza predane politike opštinskog rukovodstva. Naglasio je da očekuje da će i lokalni privrednici podržati ovaj projekat i da će iskazati spremnost na saradnju.

Back To Top