skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА ВОДОСНАБДИЈЕВАЊА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Начелник Општине Радојица Ћелић потписао је Уговор о извођењу радова на изградњи објеката водоводног система на подручју општине Станари са групом понуђача чији је представник фирма „Геокоп“ д.о.о. из Дервенте. Уговор је потписан за двије од укупно три фазе изградње водовода на подручју општине Станари. У питању је капитални пројекат који ће се градити у три фазе и који ће коштати од 15 до 20 милиона КМ, а његовом реализацијом подручје наше општине биће снабдјевено питком водом.

Прије потписивања Уговора, грађанима је представљен пројекат водовода у просторијама Центра за културу. Првом фазом извођења радова планирана је изградња цјевовода за Остружњу Горњу, Остружњу Доњу, Рашковце и Станаре Центар, док би другом фазом наведени цјевовод прошао кроз висински дио Станара, Љеб и Осредак. Трећом фазом извођења радова обухваћена су преостале мјесне заједнице: Церовица, Радња Доња, Драгаловци, Брестово, Митровићи, Цвртковци и Јелањаска.

„Данас сам потписао Уговор за изградњу водовода на подручју општине Станари чије ће двије фазе коштати 7.300.000 КМ. Активни радови ће трајати око 10 мјесеци, колико је и дефинисано Уговором, под условом да нас вријеме послужи, тако да ће овај пројекат да заживи до јула наредне године. Захваљујући донаторским средствима из Републике Србије, Општина ће убрзо расписати и наредни тендер, како би се наставила и трећа фаза изградње водовода. Ми ћемо се трудити да активирамо и донаторска средства међународних невладиних организација којима ћемо упутити писмо намјере. Сматрам да је поред изградње објекта дома здравља водовод најбитнији пројекат за сво становништво наше општине“, изјавио је начелник Општине, Радојица Ћелић.

Предсједник Скупштине, Денис Стевановић нагласио је да је дио средстава за изградњу водовода планиран у овом буџету, а дио средстава ће бити обезбијеђен ребалансом буџета.

Вриједност прве и друге фазе пројекта је 7.300.849,00 КМ.

Back To Top