skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

POTPISAN UGOVOR ZA REALIZACIJU PROJEKTA VODOSNABDIJEVANJA NA PODRUČJU OPŠTINE STANARI

Načelnik Opštine Radojica Ćelić potpisao je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji objekata vodovodnog sistema na području opštine Stanari sa grupom ponuđača čiji je predstavnik firma „Geokop“ d.o.o. iz Dervente. Ugovor je potpisan za dvije od ukupno tri faze izgradnje vodovoda na području opštine Stanari. U pitanju je kapitalni projekat koji će se graditi u tri faze i koji će koštati od 15 do 20 miliona KM, a njegovom realizacijom područje naše opštine biće snabdjeveno pitkom vodom.

Prije potpisivanja Ugovora, građanima je predstavljen projekat vodovoda u prostorijama Centra za kulturu. Prvom fazom izvođenja radova planirana je izgradnja cjevovoda za Ostružnju Gornju, Ostružnju Donju, Raškovce i Stanare Centar, dok bi drugom fazom navedeni cjevovod prošao kroz visinski dio Stanara, Ljeb i Osredak. Trećom fazom izvođenja radova obuhvaćena su preostale mjesne zajednice: Cerovica, Radnja Donja, Dragalovci, Brestovo, Mitrovići, Cvrtkovci i Jelanjaska.

„Danas sam potpisao Ugovor za izgradnju vodovoda na području opštine Stanari čije će dvije faze koštati 7.300.000 KM. Aktivni radovi će trajati oko 10 mjeseci, koliko je i definisano Ugovorom, pod uslovom da nas vrijeme posluži, tako da će ovaj projekat da zaživi do jula naredne godine. Zahvaljujući donatorskim sredstvima iz Republike Srbije, Opština će ubrzo raspisati i naredni tender, kako bi se nastavila i treća faza izgradnje vodovoda. Mi ćemo se truditi da aktiviramo i donatorska sredstva međunarodnih nevladinih organizacija kojima ćemo uputiti pismo namjere. Smatram da je pored izgradnje objekta doma zdravlja vodovod najbitniji projekat za svo stanovništvo naše opštine“, izjavio je načelnik Opštine, Radojica Ćelić.

Predsjednik Skupštine, Denis Stevanović naglasio je da je dio sredstava za izgradnju vodovoda planiran u ovom budžetu, a dio sredstava će biti obezbijeđen rebalansom budžeta.

Vrijednost prve i druge faze projekta je 7.300.849,00 KM.

Back To Top