skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПРЕДСТАВНИК ЕВРОПСКЕ ОМЛАДИНСКЕ ФОНДАЦИЈЕ ВИЈЕЋА ЕВРОПЕ У ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ СТАНАРИ

Општина Станари данас је угостила представника Европске омладинске фондације Вијећа Европе, Marcia Barcelosa, који је први пут у посјети једној локалној самоуправи у Босни и Херцеговини, како би пружио подршку у креирању политика усмјерених ка раду са младима и проналажењу конкретних системских рјешења за проблеме младих у локалу. У наредна два дана млади са подручја општине Станари имаће прилику да се информишу на који начин и са којим алатима могу да активно учествују у процесима доношења одлука и креирању политика у својој локалној самоуправи, како би унаприједили свој положај.

На састанку се разговарало о могућностима које Општина Станари креира за младе, будући да је након усвајања Омладинскe политике општине Станари 2022-2026. године, планирано извршити низ активности и корака који ће за резултат имати позитивну средину за рад и дјеловање младог човјека.

Marcio Barcelos ће подијелити праксе и искуства са којима се он сусретао у подручју свог рада, будући да је професионално ангажован у раду са младима, цивилног друштва, сарадњу и управљањем пројектима.

На семинару који се тренутно одржава у хотелу „Кардиал“ учествује преко 20 особа са подручја општине Станари. Учеснике је посјетио потпредсједник Скупштине општине Станари, Небојша Кајганић, упознао са радом Скупштине општине, те им саопштио конкретне начине како да се организују и придруже локалној самоуправи како би на заједнички начин системски побољшали њихов положај.

Синдикално-едукативни центар организовао је овај семинар у сарадњи са Вијећем Европе и Европском омладинском фондацијом.

Back To Top