skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

PREDSTAVNIK EVROPSKE OMLADINSKE FONDACIJE VIJEĆA EVROPE U POSJETI OPŠTINI STANARI

Opština Stanari danas je ugostila predstavnika Evropske omladinske fondacije Vijeća Evrope, Marcia Barcelosa, koji je prvi put u posjeti jednoj lokalnoj samoupravi u Bosni i Hercegovini, kako bi pružio podršku u kreiranju politika usmjerenih ka radu sa mladima i pronalaženju konkretnih sistemskih rješenja za probleme mladih u lokalu. U naredna dva dana mladi sa područja opštine Stanari imaće priliku da se informišu na koji način i sa kojim alatima mogu da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluka i kreiranju politika u svojoj lokalnoj samoupravi, kako bi unaprijedili svoj položaj.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima koje Opština Stanari kreira za mlade, budući da je nakon usvajanja Omladinske politike opštine Stanari 2022-2026. godine, planirano izvršiti niz aktivnosti i koraka koji će za rezultat imati pozitivnu sredinu za rad i djelovanje mladog čovjeka.

Marcio Barcelos će podijeliti prakse i iskustva sa kojima se on susretao u području svog rada, budući da je profesionalno angažovan u radu sa mladima, civilnog društva, saradnju i upravljanjem projektima.

Na seminaru koji se trenutno održava u hotelu „Kardial“ učestvuje preko 20 osoba sa područja opštine Stanari. Učesnike je posjetio potpredsjednik Skupštine opštine Stanari, Nebojša Kajganić, upoznao sa radom Skupštine opštine, te im saopštio konkretne načine kako da se organizuju i pridruže lokalnoj samoupravi kako bi na zajednički način sistemski poboljšali njihov položaj.

Sindikalno-edukativni centar organizovao je ovaj seminar u saradnji sa Vijećem Evrope i Evropskom omladinskom fondacijom.

Back To Top