skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

PROSLAVA KRSNE SLAVE OPŠTINE – MALI VASKRS

U nedjelju, 12. maja 2024. godine, proslavljena je slava Opštine Stanari i Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg. Mnogobrojni vjernici pridružili su se liturgiji u hramu, zatim trokratnom ophodu oko hrama, povratku u hram gdje je prerezan slavski kolač koji je pripremio prošlogodišnji kum, načelnik Opštine Stanari Radojica Ćelić. Čast da preuzme ovogodišnje kumstvo pripala je Daliboru Kovačeviću iz Stanara. 

„Svim građanima – vjernom narodu naše opštine želim srećnu današnju slavu! Neka nas Gospod ujedini u dobru i neka svima daruje dobro zdravlje i svaku sreću! Neka nas Gospod sve blagoslavi, a Sveti Vasilije Ostroški, koga danas takođe proslavljamo, okupi u dobru i oko naše crkve i opštine u dobrom zdravlju i dogodine! Živjeli!“ izjavio je načelnik.

Nakon bogosluženja prisutni su sjeli za slavsku trpezu ljubavi koja je upriličena na poligonu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Stanari. Prisutnima su se obratili protonamjesnici Stanarske parohije Branislav Pejčić i Nenad Savić, arhijerejski namjesnik protojerej-stavrofor Mirko Nikolić iz Dobojskog arhijerejskog namjesništva, kumovi i Aleksandar Đedovac, direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, koji se zahvalio na pozivu, pozdravio sve prisutne goste i najavio podršku i u budućim projektima, kao što je to bio slučaj i u pomoći za izgradnju svetosavskog doma pri hramu u Stanarima.

U nastavku dana, na poziv načelnika Opštine, Radojice Ćelića i predsjednika Skupštine Republike Srpske, Nenada Stevandića, ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini, Njegova ekselencija Ivan Todorov zajedno sa delegacijom posjetio je opštinu, te obišao radove na izgradnji novog objekta doma zdravlja koji će nositi naziv „Srbija“, zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije u 2022. godini.

Back To Top