skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

REGIONALNA BFC KONFERENCIJA

Od 9-11. oktobra. 2023. godine, u Kotoru je održana regionalna BFC SEE konferencija u organizaciji Partnertstva za konkurentniji region – „CORE Partnership“. Ovom prilikom predstavljeni su rezultati prvog Regionalnog indeksa koji prati uslove za održivi ekonomski razvoj i rangira ekonomije prema kvalitetu života i uslovima za poslovanje.

U uvodnom dijelu konferecije prisutnima se obratila ministarka uprave i loklane samouprave Republike Srpske, Senka Jujić koja je naglasila značaj BFC SEE programa kada je u pitanju unapređenje rada lokalnih samouprava i unapređenje poslovnog okruženja u Republici Srpskoj. Ministarka je naglasila da u Republici Srpskoj imamo 16 sertifikovanih jedinica lokalne samouprave kao i da je Vlada RS prepoznala značaj ovog programa i definisala ga kao razvojnu mjeru u strateškim dokumentima Vlade.

Na konferenciji u Kotoru upriličena je svečana dođela sertifikata opštinama Srbac i Stanari. Ispred opštine Stanari, konferenciji su prisustvovali načelnik Odjeljenja za privredu i finansije, gospodin Ljubiša Stanković i sekretar Skupštine opštine Stanari, gospodin Goran Pančić.

Back To Top