skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

SEDMI BRESTOVAČKI SUSRETI

Prethodni vikend u Brestovu je održana manifestacija „Sedmi brestovački susreti“. U sklopu ove manifestacije Organizacioni odbor Zavičajnog kluba „Mladost“ Brestovo ponudio je posjetiocima nekoliko aktivnosti. U petak, prisutnima su se obratili član organizacionog odbora, Zdravko Kozarević i zamjenik načelnika, Miloš Garić. Načelnik opštine, Radojica Ćelić svečano proglasio susrete otvorenim. Potom je počeo turnir u malom fudbalu.

U subotu je održana Prva brestovačka biciklijada, manifestacija koja se po prvi put održala na teritoriji opštine Stanari. Preko petnaest takmičara je učestovalo u ovoj sportskoj disciplini, te su prešli dionicu od preko 30 km za manje od 3 časa.

Dok su učesnici biciklijade vozili planiranom trasom, u Brestovu je počelo postavljanje opreme za Četvrtu kotlićijadu. Gurmani i majstori u spremanju kotlića obavili su sve pripreme kako bi kulinarska majstorija bila na nivou zadatka i oduševila stručni žiri koji će ocjenjivati njihove kotliće. Za učesnike Kotlićijade pripremljene su prigodne nagrade, novi kotlići za osvojena prva tri mjesta.

Za sve posjetitelje i učesnike manifestacija pripremljen je vojnički pasulj i postavljen zajednički ručak, gdje su se obrati u par riječi članovi Organizacionog odbora te poželjeli prijatno druženje svim prisutnima uz želju da se i dogodine okupe i nastave ovu, već tradicionalnu manifestaciju u Brestovu.

Veče je nastavljeno turnirom u malom fudbalu.

Back To Top