skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

СРПСКО КУЛТУРНО-ПРОСВЈЕТНО ДРУШТВО „ЛАЗАРИЦА“ ОБИЉЕЖИЛО ПРВУ ДЕЦЕНИЈУ РАДА

Дана 22.04.2018. године, у препуној сали Центра за културу општине Станари, Српско културно-просвјетно друштво „Лазарица“ из Станара свечаним концертом обиљежило је прву деценију постојања и рада.

Одличној концертној атмосфери придонијели су  и гости: КУД „Милован Гајић“ из Петрова, КУД „Лијешће“ из Лијешћа, КУД „Церовица“ из Церовице и Културно друштво „Оркестар хармоника“ из Станара.

„Почели смо са радом крајем марта 2008. године, у рушевној сали старог Дома културе. Захваљујући разумијевању тадашњег директора Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари, своје активности смо наставили у школском простору, који и данас користимо.

Многа друштва постоје дуже од нас, али десет година и није тако мали период. За ово вријеме кроз наше Друштво је прошло више од пет стотина чланова. Неки играчи су са нама од првог дана, неки су успјешни студенти бројних факултета у земљи и иностранству, а многи су сада запослени људи, очеви и мајке. Свих се са радошћу сјећамо, поносни смо на њих и захвални смо им што су дио свог живота, радости и играчког умијећа уткали у нашу „Лазарицу“ – истакла је секретар Друштва, Жељена Ковачевић.

Љубинка Јеринић, предсједник Друштва, напомиње да рад нити једног културно-умјетничког друштва, па тако ни „Лазарице“, није могућ без помоћи локалне заједнице, установа, организација, предузећа и, понајприје, људи добре воље, који схватају сврху и суштину оваквог начина организовања дјеце и младих и који су у протеклих 10 година својом несебичном помоћи оставили трајан печат у постојању и раду Друштва.

„С тим у вези, додијељене су захвалнице онима који су Друштву пружили руку подршке од самог оснивања, опскрбљивали нас народним ношњама, плаћали путне трошкове за разна гостовања, спонзорисали концерте, били велика морална подршка и помагали нам да ширимо видике и помичемо границе, радовали се нашем успјеху“, истакла је предсједница Друштва.

Захвалнице су уручене: „ЕФТ-Руднику и Термоелектрани Станари“, Општини Станари, ЈУ Основној школи „Десанка Максимовић“ Станари, Златану Матку, Културно-умјетничком друштву „Добој“, кореографу Милану Маслићу, Драги Кајганићу и учитељици Анки Ковачевић.

Back To Top