skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

SRPSKO KULTURNO-PROSVJETNO DRUŠTVO „LAZARICA“ OBILJEŽILO PRVU DECENIJU RADA

Dana 22.04.2018. godine, u prepunoj sali Centra za kulturu opštine Stanari, Srpsko kulturno-prosvjetno društvo „Lazarica“ iz Stanara svečanim koncertom obilježilo je prvu deceniju postojanja i rada.

Odličnoj koncertnoj atmosferi pridonijeli su  i gosti: KUD „Milovan Gajić“ iz Petrova, KUD „Liješće“ iz Liješća, KUD „Cerovica“ iz Cerovice i Kulturno društvo „Orkestar harmonika“ iz Stanara.

„Počeli smo sa radom krajem marta 2008. godine, u ruševnoj sali starog Doma kulture. Zahvaljujući razumijevanju tadašnjeg direktora Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Stanari, svoje aktivnosti smo nastavili u školskom prostoru, koji i danas koristimo.

Mnoga društva postoje duže od nas, ali deset godina i nije tako mali period. Za ovo vrijeme kroz naše Društvo je prošlo više od pet stotina članova. Neki igrači su sa nama od prvog dana, neki su uspješni studenti brojnih fakulteta u zemlji i inostranstvu, a mnogi su sada zaposleni ljudi, očevi i majke. Svih se sa radošću sjećamo, ponosni smo na njih i zahvalni smo im što su dio svog života, radosti i igračkog umijeća utkali u našu „Lazaricu“ – istakla je sekretar Društva, Željena Kovačević.

Ljubinka Jerinić, predsjednik Društva, napominje da rad niti jednog kulturno-umjetničkog društva, pa tako ni „Lazarice“, nije moguć bez pomoći lokalne zajednice, ustanova, organizacija, preduzeća i, ponajprije, ljudi dobre volje, koji shvataju svrhu i suštinu ovakvog načina organizovanja djece i mladih i koji su u proteklih 10 godina svojom nesebičnom pomoći ostavili trajan pečat u postojanju i radu Društva.

„S tim u vezi, dodijeljene su zahvalnice onima koji su Društvu pružili ruku podrške od samog osnivanja, opskrbljivali nas narodnim nošnjama, plaćali putne troškove za razna gostovanja, sponzorisali koncerte, bili velika moralna podrška i pomagali nam da širimo vidike i pomičemo granice, radovali se našem uspjehu“, istakla je predsjednica Društva.

Zahvalnice su uručene: „EFT-Rudniku i Termoelektrani Stanari“, Opštini Stanari, JU Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ Stanari, Zlatanu Matku, Kulturno-umjetničkom društvu „Doboj“, koreografu Milanu Masliću, Dragi Kajganiću i učiteljici Anki Kovačević.

Back To Top