skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

У САЛИ ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА

Поводом обиљежавања и прославе 9. јануара- Дана Републике Српске, у просторијама Центра за културу општине Станари одржана је Свечана академија, са почетком у 18 часова.

Пригодни програм започео је обраћањем посланика у Народној скупштини Републике Српске, гоподина Горана Јеринића, а затим обраћањем начелника општине, господина Душана Панића.

Након што је истакао важне историјске чињенице стварања Републике Српске, посланик у НСРС, господин Горан Јеринић поручио је да ће се 9. јануар- Дан Републике Српске у Станарима увијек обиљежавати и славити. Такође, навео је да ће се општина Станари и даље развијати.

У свом обраћању начелник општине нагласио је да је са подручја општине Станари око 250 бораца дало животе за Републику Српску и да борба за економски развој и изградњу још увијек није завршена. Такође, навео је да се Дан Републике Српске слави и да ће се славити докле год има Срба на овом простору, као и да ништа није немогуће ако то један народ жели.

Свечану академију обиљежио је богат културно-умјетнички програм, којим су се представили ученици Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари, те „Станарски хармоникаши“. Присутни су имали прилику да уживају у сценском приказу живота Немањића, као и одломцима дјела Петра Кочића и Алексе Шантића. Велико присуство грађана указало је на значај ове манифестације, а руководство општине Станари потрудило се да се Дан Републике Српске обиљежи достојанствено, као и претходних година.

Back To Top