skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

U SALI CENTRA ZA KULTURU ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA

Povodom obilježavanja i proslave 9. januara- Dana Republike Srpske, u prostorijama Centra za kulturu opštine Stanari održana je Svečana akademija, sa početkom u 18 časova.

Prigodni program započeo je obraćanjem poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gopodina Gorana Jerinića, a zatim obraćanjem načelnika opštine, gospodina Dušana Panića.

Nakon što je istakao važne istorijske činjenice stvaranja Republike Srpske, poslanik u NSRS, gospodin Goran Jerinić poručio je da će se 9. januar- Dan Republike Srpske u Stanarima uvijek obilježavati i slaviti. Takođe, naveo je da će se opština Stanari i dalje razvijati.

U svom obraćanju načelnik opštine naglasio je da je sa područja opštine Stanari oko 250 boraca dalo živote za Republiku Srpsku i da borba za ekonomski razvoj i izgradnju još uvijek nije završena. Takođe, naveo je da se Dan Republike Srpske slavi i da će se slaviti dokle god ima Srba na ovom prostoru, kao i da ništa nije nemoguće ako to jedan narod želi.

Svečanu akademiju obilježio je bogat kulturno-umjetnički program, kojim su se predstavili učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Stanari, te „Stanarski harmonikaši“. Prisutni su imali priliku da uživaju u scenskom prikazu života Nemanjića, kao i odlomcima djela Petra Kočića i Alekse Šantića. Veliko prisustvo građana ukazalo je na značaj ove manifestacije, a rukovodstvo opštine Stanari potrudilo se da se Dan Republike Srpske obilježi dostojanstveno, kao i prethodnih godina.

Back To Top