skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

U STANARIMA ODRŽANA KONFERENCIJA BEBA 2022

U prisustvu velikog broja građana sinoć je u parku OŠ „Desanka Maksimović“ Stanari održana Konferencija beba koja je okupila najmlađe stanovnike naše lokalne zajednice.  

Konferencija beba je održana na inicijativu Ministarstva porodice, omladine i sporta, a u saradnji sa OŠ „Desanka Maksimović“ Stanari, JU Centar za kulturu opštine Stanari i JU Sportsko-turistička organizacija opštine Stanari.

U toku Konferencije izabrano je tročlano Predsjedništvo beba- Bjeličić Nikodina-najmlađa beba, Đukić Stefan-najstarija beba i Jović Jovana-beba sa najviše braće i sestara. Pored izabranog Predsjedništva beba za narednih godinu dana, organizovana su takmičenja za djecu i za njihove roditelje, a za sve njih, uz pomoć prijatelja konferencije pripremljeni su prigodni pokloni, dok su za dobru zabavu bili zaduženi učenici OŠ „Desanka Maksimović“, vrtićka grupa „Matko“ i SKPD „Lazarica“ Stanari.

Načelnik Opštine Stanari je za svaku prijavljenu bebu, rođenu u periodu od 01.01.2021. do 30.06.2022. godine obezbijedio novčane poklone u vrijednosti od po 100 KM.

„Okupili smo se, mogu slobodno da kažem, na najljepšoj manifestaciji koja se organizuje u toku jedne kalendarske godine, manifestaciji koja je prožeta dječijim smjehom, igrom i pjesmom. Na prijedlog Ministarstva porodice, omladine i sporta, a na moje lično zadovoljstvo, naročito što se održava nakon višegodišnje pauze, i naša lokalna zajednica uzela je učešće u ovoj manifestaciji. Cilj Konferencije beba je promovisanje porodice i porodičnih vrijednosti, kao i podizanje svijesti o značaju rađanja. Ono što je bitno napomenuti je da su se u toku 2021. godine na području naše lokalne zajednice rodile ukupno 42 bebe, dok su u 2022. godini, do kraja juna rođene 34 bebe te se nadam da ćemo u ovoj godini imati više rođenih beba u odnosu na prethodnu“, istakao je načelnik Opštine, gospodin Radojica Ćelić.

Opština Stanari pomaže jačanju pronatalitetnih mjera u vidu ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 500 KM za prvorođeno i drugorođeno, odnosno 1000 KM za trećerođeno i svako naredno dijete, kao i novčanu pomoć za nezaposlene porodilje u iznosu od 400 KM za 12, odnosno 18 mjeseci.

Ovogodišnji prijatelji Konferencije koji su pripremili prigodne poklone za najmlađe su „Mediko-Vet“ Stanari, „Đurić MBB“ d.o.o, „DiN Rauković“ Stanari i slastičarna „Atina“ Stanari.

Back To Top