skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ДИРЕКТОРИЦА РУГИПП-а ПОСЈЕТИЛА ОПШТИНУ СТАНАРИ

Дана 10.02.2020. године  у просторијама општине Станари одржан је састанак између начелника Општине са срадницима  и Босиљке Предраговић директорице Републичке управе за геодетско и имовинско-правне послове (РУГИПП) са сарадницима. Састанку је присуствовао и Жељко Кршић, шеф Подручне  једнице РУГИПП-а у Станарима.  Тема састанка је била организација Подручне једнице ове организације у општини Станари и потребе општине Станари за бржим рјешавањем  имовинско-правних односа.

Начелник општине је истакао да је општина Станари започела са  реализацијом низ капиталних пројеката и да је прва степеница у реализацији било ког пројекта, рјешевање имовинско-правних односа (да ли кроз поступак експропријације или кроз друге врсте појединачних поступака). Подручна једница Станари има само једног водитеља поступка и то увелико успорава рад на овим предметима.

Директорица РУГИПП-а је презентовала рад ове републичке организације, пројекте  на којима су тренутно ангажовани и планове за наредни период.

Директорица је нагласила да у потпуноси разумије проблеме са којима се у реализацији пројеката суочава ова локална заједница и колико је битно да Подручна једница РУГИПП-а има кадар како би била у потпуности оперативна. У складу са тим, од стране РУГИПП-а обећана је помоћ у смислу привременог повећана броја водитеља поступка у ПЈ Станари како би се рјешавање имовинско–правних питања могла зваршити у превиђеном року за планране пројекте. Излагање катастра некретнина у општини Станари биће настављено, а наредна катастарска општина за коју се припрема излагање је Остружња Доња.

Back To Top